1 September 2015 – Stichting Ab-Art 10 jaar!

 

Op 1 september 2005, tekenden de initiatiefnemers van de St. Ab-Art de oprichtingsakte bij de notaris. Reden voor een feestje. Met deze eerste voorstelling van het seizoen, zeg maar de “jubileumvoorstelling”, wilde het bestuur dit 10-jarig bestaan vieren. Niet alleen de Stichting vierde een jubileum, ook het theater zelf bereikte een mijlpaal.
Het seizoen 2015-2016 is alweer het 10de seizoen van Theater Piet Mondriaan!
Wiet van der Velden opende deze bijzondere avond met een terugblik op de afgelopen jaren om tot de conclusie te komen dat “de sprong in het diepe” van toen, heeft geleid tot een prachtig resultaat.
Burgemeester en Wiet
De Burgemeester kon dit alleen maar bevestigen en sprak zijn bewondering uit. Naast lovende woorden, bracht hij ook nog een aantal mooie geschenken mee.
Ernst Koot, al jaren hoofdsponsor, kwam ook met een geweldig cadeau. Hij maakte bekend dat hij ook komend seizoen graag hoofdsponsor wil blijven van dit mooie initiatief.
Tot slot waren er nog lovende woorden namens de inwoners van Abcoude en Baambrugge.
Op het programma van deze bijzondere avond stonden Berry Lussenburg en Marjolein Meijers.
Berry stond ook in de allereerste voorstelling op het podium. Nu speelde hij delen uit zijn nieuwe voorstelling “De Drenkeling”. Snel, actueel, scherp en ingetogen, ….. zijn liefde voor onze taal liet zich (wederom) vertalen in grappige en ontroerende teksten.
Marjolein Meijers, ook geen onbekende voor het Theater Piet Mondriaan, zong liedjes, afgewisseld met anekdotes, uit haar programma “De mooiste liedjes”.
Verhalen en liedteksten geschreven vanuit haar eigen ervaringen over liefde en afscheid met een Rotterdamse tongval, een vette knipoog en recht uit het hart.
Al met al was het een geslaagde avond en kijken we uit naar de komende voorstellingen!
Wiet en Berry

Wiet van der Velden en Berry Lussenburg

Op 26 september staat Tim Fransen op het programma met “Het failliet van de moderne tijd”.
“Een ongelooflijk grappig en slim joch met een uitdagende kijk op de wereld” wordt hij genoemd. Tim is een intelligente cabaretier wiens grappen in dienst staan van zijn boodschap.
Voor meer informatie en/of kaarten voor de voorstellingen: www.ab-art.nl