Leeuwarden, het was REUZE!

Het Franse straattheatergezelschap Royal de Luxe trok met drie levensgrote marionetten door Leeuwarden. Er werden zo’n 400.000 bezoekers verwacht en ik was er een van.
Ik moet bekennen dat ik me eerst afvroeg wat er nu zo bijzonder kon zijn aan levensgrote marionetten. En dan ook nog 3 dagen lang. …. Ik moet zeggen dat toen ik op zondagmorgen naar het FEC liep om ook een kijkje te nemen bij de poppen ik aangenaam verrast was.
Ze zagen er geweldig uit en inderdaad heel groot. Binnen 5 minuten was ik de kraan en alle kabels vergeten en zag ik een reuze grote duiker zitten op een container met een meisje op schoot. Licht snurkend en zo nu en dan bewoog er wat.
De hond lag op zijn kussens ook heerlijk te slapen.
Om 14.30u werd het stel wakker. Het meisje kreeg haar kousen en schoenen aan, de duiker zijn helm op en de hond vermaakte zich met het publiek.
Mocht je nog de kans hebben om ze ergens te bekijken, dan zou ik dat zeker gaan doen!
Reuzen in Leeuwarden